ma&ke 10-16, ti&to 11-18, pe 10-15

Vertaisohjaajaksi?

Haluaisitko kokeilla jonkun jutun ohjaamista sekä järjestää samalla muille mielekästä tekemistä? Ryhmiä pitävät vertaisohjaajat, jotka koulutetaan tehtäväänsä. Vertaisohjaajana toimiminen perustuu täysin vapaaehtoisuuteen. Vertaisohjaajat eli vertsikat voivat suunnitella ja toteuttaa haluamaansa toimintaa omien aikataulujen, elämäntilanteensa ja voimavarojensa mukaisesti. Ryhmän aihe tulee juuri sinulta itseltäsi, se voi olla harrastuksesi tai mielenkiinnonkohteesi, jonka haluaisit opettaa muillekin.

Vertaisohjaajakoulutuksessa on kuusi neljän tunnin koulutuskertaa ja seitsemännellä kerralla on valmistujaisjuhlat, jossa saa itselleen todistuksen koulutuksesta.

Koulutuksen aikana käydään läpi:

  • Kulttuuripajan käytäntöjä
  • Tulevan ryhmän suunnittelua
  • Itsetuntemusta, vahvuuksia
  • Vuorovaikutusta
  • Omaa jaksamista
  • Sosiaalisia taitoja
  • Ohjauksen harjoittelua

Vertaisohjaajilta edellytetään ystävällistä ja asiallista kohtelua ryhmäläisiä sekä muita pajalla kävijöitä kohtaan sekä kykyä sitoutua aikatauluihin ja sopimuksiin. Erityistaitoja ei tarvita, innostunut asenne ryhmän ohjaamiseen riittää.

Työntekijät tukevat tarvittaessa vertaisohjaajia koulutuksen jälkeenkin säännöllisillä purkukeskusteluilla, vertaistyönohjauksella, jossa vertaisohjaajat pääsevät purkamaan menneen jakson haastavia tilanteita, mieleen nousseita kysymyksiä ja onnistumisen kokemuksia. Vertaisohjaajille järjestetään myös erilaista virkistystoimintaa vastapainona ryhmätoiminnan pitämiselle. Työntekijät ovat aina paikalla talossa ja vastuu haastavista tilanteista on työntekijöillä.


Seuraava vertaisohjaajakoulutus alkaa marraskuussa. 

Koulutus järjestetään 4.11.-25.11.2022. Koulutuspäivät kestävät neljä tuntia ja niihin sisältyy lounas. Koulutuksen aikana on myös tarjolla kahvia ja teetä. Koulutus järjestetään Kulttuuripaja Saimaan tiloissa.

Pe 4.11. klo 12-16 Tutustuminen ja kulttuuripajan käytännöt
Ma 7.11. klo 12-16 Vuorovaikutus ja oman ryhmän suunnittelu
Pe 11.11. klo 12-16 Sosiaaliset taidot ja ryhmän suunnittelun jatko
Ma 14.11. klo 12-16 Itsetuntemus ja vahvuudet
Pe 18.11. klo 12-16 Voimavarat ja ryhmän ohjauksen harjoittelua
Ma 21.11. klo 12-16 Oma jaksaminen haastavissa tilanteissa.
Pe 25.11. klo 12 Valmistujaiset!